Seksjoner:

© 2021 - Mita Media

Foto: Illustrasjonsbilde (Bigstock)

Viktig: Del dette innlegget for å redusere sjansen for at dette rammer en av dine

Hvert eneste år dør mange mennesker av slag. Dersom man kommer seg til sykehuset fort nok, har man gode sjanser for å overleve.

Det er ikke alltid så lett å forstå at det faktisk er et slag som har inntruffet. Ved å være oppmerksom på symptomene kan man redde seg selv og andre. Dette budskapet er så utrolig viktig!

Heldigvis finnes det mennesker som minner oss på dette. For eksempel via Facebook der dette innlegget har blitt delt av svært mange. Det har vist seg å være vanskelig å finne forfatteren bak innlegget, men budskapet er uansett så viktig at det fortjener å bli republisert.

Nå må vi bidra: Vi må hjelpe til å spre budskapet så flere blir klar over hvordan man kan oppdage et slag.

Her er det viktige innlegget i sin helhet:

VIKTIG!!!!!

På en grillfest snubler og faller en kvinne. Noen tilbyr seg å ringe en ambulanse, men hun overbeviser alle om at alt er ok med henne, og at hun bare snublet på grunn av nye sko. Hun er litt blek, så mannen hennes hjelper henne opp, børster av klærne hennes, og gir henne en ny tallerken mat. Hun festet sammen med de andre, resten av kvelden. Kvinnens mann ringte senere og fortalte at konen var blitt kjørt til sykehuset senere på kvelden, og hun døde ved 23-tiden! Hun hadde fått et slag!

En nevrolog sier at hvis en pasient får et slag, og når lege innen 3 timer, har det stort potensial for å redde personen. Det handler om at vi alle trenger å lære å se tegn på et slag, og å kunne ringe en ambulanse og overføre denne informasjonen, slik at pasienten raskt kan få riktig behandling.

En rask test består av fire trinn:

1. Be personen til å smile (kan ikke).
2. Få personen til å si en fullstendig setning.
3. Be personen strekke begge armene (det fungerer ikke helt).
4. Be personen å strekke ut tungen (den vil rulle eller vri seg i munnen.

Kardiolog har sagt at hvis man sprer denne kunnskapen, til så mange som du kan, så kan vi være helt sikker på, at vi bidrartil å redde liv, kanskje til og med vårt eget.

Vi poster daglig, massevis av «uviktige ting», så nå kan vi også dele noe svært viktig. Hvis du tenker det samme, del gjerne.

Spre dette budskapet! Vi må passe på hverandre.

Vis kommentarer

Anbefalt

Ser du hva dette er? Ufattelig.

De lurte henne trill rundt med denne spøken.

Mor til sju og bestemor til 13 – her har du 80 år gamle Janey Cutler. En lystig kvinne med pågangsmot i aller ypperste klasse, og en helt helt… if ( windowWidth < 500 ) { document.write(''); }

Nå har han virkelig fått vist henne.

De seks fotografene ble fortalt ulike historier om mannen de skulle ta bilde av.

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)