Seksjoner:

© 2019 - Mita Media

Foto: Holbæk Kommunale Tandpleje

Tannlegen advarer mot å gjøre samme feil som foreldrene til denne 5-åringen.

Tannlegene hos Holbæk Kommunale Tandpleje la ut følgende bilde på Facebook for å advare mot konsekvensene av langvarig bruk av smukk.

De skriver følgende:

«En søt 5 ½ år gammel jente besøkte oss i dag. Hun bruker fortsatt smokk, og derfor hadde hun fått eksem på underleppen på grunn av økt spytt, åpent bitt og overbitt.»

Generelt står man i fare for deformerte tenner, utslett rundt munnen og manglende evne til å bite tennene helt dersom bruken av smukk foregår over for lang tid.

Hvor går så grensen?

Tannlegene anbefaler at barn slutter å bruke smukk etter fylte 3 år.

Overtannlege Hanne Komann forteller følgende til Ritzau Fokus ifølge Mx.dk:

«- Det er viktig å merke seg at vi ikke ønsker å skremme noen, men å opplyse. Foreldre tenker sjeldent at utslett kan skyldes smukken»

Hun forteller videre at de ofte ser barn med såkalt «smukkbitt», det vil si at tennene har formet seg etter smukken. Barna klarer derfor ikke å bite tennene helt sammen. Ofte vil tennene rette seg opp igjen, men ikke alltid.

Del gjerne denne viktige informasjonen videre!

Vis kommentarer

Anbefalt

«En dag må jeg fortelle cellekameraten min i fengsel at jeg sitter inne på livstid fordi min dumme ektemann trodde han var morsom».

I dagens samfunn har vi blitt vant til at alt skal dokumenteres, med enten bilder eller video. Finnes det ikke bilder har det ikke skjedd, er den mentaliteten mange av oss har tilpasset seg. Nysgjerrigheten vår tar overhånd og vi har en konstant lyst til å få oppmerksomhet for de tingene vi ser og opplever.

Minn dine nærmeste på å aldri sitte med beina på dashbordet.

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)