Seksjoner:

© 2020 - Mita Media

Foto: Holbæk Kommunale Tandpleje

Tannlegen advarer mot å gjøre samme feil som foreldrene til denne 5-åringen

Tannlegene hos Holbæk Kommunale Tandpleje la ut følgende bilde på Facebook for å advare mot konsekvensene av langvarig bruk av smukk.

De skriver følgende:

«En søt 5 ½ år gammel jente besøkte oss i dag. Hun bruker fortsatt smokk, og derfor hadde hun fått eksem på underleppen på grunn av økt spytt, åpent bitt og overbitt.»

Generelt står man i fare for deformerte tenner, utslett rundt munnen og manglende evne til å bite tennene helt dersom bruken av smukk foregår over for lang tid.

Hvor går så grensen?

Tannlegene anbefaler at barn slutter å bruke smukk etter fylte 3 år.

Overtannlege Hanne Komann forteller følgende til Ritzau Fokus ifølge Mx.dk:

«- Det er viktig å merke seg at vi ikke ønsker å skremme noen, men å opplyse. Foreldre tenker sjeldent at utslett kan skyldes smukken»

Hun forteller videre at de ofte ser barn med såkalt «smukkbitt», det vil si at tennene har formet seg etter smukken. Barna klarer derfor ikke å bite tennene helt sammen. Ofte vil tennene rette seg opp igjen, men ikke alltid.

Del gjerne denne viktige informasjonen videre.

Vis kommentarer

Anbefalt

Se på disse to skjønne skapningene som har den mest fantastiske kosestunden sammen på sofaen. Har du sett noe søtere? Neppe. En liten pjokk og en vaktbikkje som virkelig… if ( windowWidth < 500 ) { document.write(''); }

Hun bestemte seg for å starte kampen mot kiloene da hun en dag satt fast i en rotasjonsport.

Dette bryllupet skiller seg ut fra alt annet vi har sett.

Vi må tilbake til 1995 da biologer valgte å gjeninnføre ulver som en del av dyreflokken i Yellowstone nasjonalpark. Etter en periode la de merke til at de stod overfor… if ( windowWidth < 500 ) { document.write(''); }

Vi kommer aldri til å glemme hverken musikken eller mannen.

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)