Seksjoner:

© 2020 - Mita Media

Ny studie: Manneforkjølelsen eksisterer ifølge forskere

Det er denne tiden av året. Sesongen for luftveisinfeksjoner og tilhørende snørrete nese, halssmerter og tette bihuler. Handelsstanden jubler over økt salg av smertestillende, ingefær og honning.

Noen har det kanskje også verre enn andre. Jeg hinter da til den mannlige delen av befolkningen. Flere påstår at menn har en mer smertefull versjon av forkjølelse enn kvinner, men finnes det belegg for denne påstanden? Ja, mener forskere.

Kyle Sue, en forsker fra Kanada, har ifølge CNN kommet frem til at menn får et sterkere sykdomsbilde under forkjølelsen enn kvinner da de kan ha svakere immunforsvar. Samtidig er de mer utsatt for komplikasjoner etter en forkjølelse. Forskningsresultatene er publisert i BMJ Medical Journal.

Forskeren fant beviser på at menns immunforsvar kan være svakere enn kvinners når det kommer til bekjempelsen av virus som forårsaker influensa og forkjølelser. Studier fra Hong Kong og USA viser dessuten at menn har større risiko enn kvinner for alvorlige etterspill etter influensa. Det vises også på statistikken over dødsfall knyttet til influensa.

Det finnes ingen klare beviser på hvorfor menn har en svakere immunrespons på respiratoriske virus, men det påpekes at hormoner kan ha mye å si. Det «kvinnelige» hormonet østrogen skal være spesielt dyktig i å bekjempe disse virusene, ifølge Sue.

Vi trenger dog å forske mer på emnet for å kunne sette to streker under svaret da flere av studiene ikke så på preventive faktorer som livsstil, røyking og personlig hygiene.

Kjenner du en person som bør få med seg disse resultatene? Tagg dem gjerne på Facebook.

Vis kommentarer

Anbefalt

Husk på dette: Alt er mulig. Du må bare ville det nok.

Denne fantastiske historien ble først publisert på Facebook. Det er en rørende leksjon i at man bør være tålmodig.

Hun holder en liten tale for dem, og ber hundene om å peke ut den skyldige.

Tallet for barnedødelighet er skremmende høyt.

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)