Seksjoner:

© 2020 - Mita Media

Foto: Handout

Mann drakk 6 liter med brus hver eneste dag. Slik så tennene ut før tannlegebesøket

Mann fikk 27 tenner fjernet hos en odontologisk spesialist. Drakk hele seks liter med sukkerholdig drikke hver eneste dag.

Michael Sheridan fra Ashbourne har levd et liv med konstante smerter i mange år grunnet hans avhengighet til brus. Inntaket har over tid ført til forråtnelse i munnen hans.

Tilstanden gikk gradvis over til et smertehelvete med den konsekvens at han kun klarte å innta myk mat som yoghurt, Weetabix og suppe. Selv det å spise en brødskive ble for smertefullt.

Han var fullstendig klar over at han burde oppsøke tannlege, men fryktet den økonomiske belastningen et slikt omfattende inngrep ville ha. Slike inngrep har ofte en prislapp på mange hundretusen kroner.

Michaels tenner før inngrepet:

Tilstanden hadde også satt sine spor på Michaels selvtillit. I sosiale settinger satte han seg gjerne lengst bak i lokalet. Prating gjorde han så lite som mulig av i frykt for at andre fikk se tennene hans, og for å skjule den dårlige ånden. Barna hans kommenterte tilstanden på tennene hans, noe som førte til at han stadig trakk seg mer og mer tilbake.

Idrett skulle forandre livet hans for alltid

Gjennom en felles interesse for vannpolo møte Michael tannlegespesialisten David Murnaghan. David var så bekymret for Michaels munnhelse at han tilbød seg å gjøre det omfattende inngrepet på Michael gratis. Inngrepet ville ellers hatt en pris på nesten 500 000 kr.

– Jeg kjente Michael gjennom vannpoloklubben, men ikke godt nok til å snakke med ham om tennene hans. Det var først da vi sammen dro på biltur at emnet kom opp med det resultat at jeg inviterte han med inn på en konsultasjon hos meg.

Jeg visste at tilstanden på tennene hans utgjorde en stor fare for den generelle tannhelsen hans, forklarer David ifølge The Irish Times.

Etter nærmere ett år fikk Michael tatt mot til seg, og bestilte så en konsultasjon hos David.

Inngrepet tok omlag to timer, og har gitt Michael et helt nytt liv. Han smiler mer, har mer selvtillit og går med hodet hevet.

– Folk kommenterer at jeg ser 10 år yngre ut, forteller Michael.

Det er en ny mann som nå vandrer langs de irske gater.

Vis kommentarer

Anbefalt

Jeg veit det er logisk, men det føler likevel så ulogisk. Se selv!

Det står virkelig respekt av mannens handling – dette er imponerende, fint og rørende.

De siste sekundene av denne musikkvideoen er så sterke at det er vanskelig å holde tårene tilbake. Greg Holden ble inspirert av en venn som på en tilfeldig måte viste… if ( windowWidth < 500 ) { document.write(''); }

Tenk om alle hadde et slikt «hus» i hagen.

Når du gjør en verden utholdelig for deg selv, gjør du en verden utholdelig for andre.

Denne løsningen er virkelig noe av det lureste jeg har hørt om på lenge!

Egg og hamburger passer bedre sammen enn det du tror!

Disse gutta leverer en fantastisk kombinasjon når de opptrer på talentshowet!

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)