Seksjoner:

© 2019 - Mita Media

8-åring kommer til skolen med fryst hår – når læreren får vite grunnen brister hjertet

Været gjør ofte fremkommeligheten vanskelig, enten det skyldes enorme mengder snø eller flerfoldige minusgrader. Hendelsen vi skal lese om nedenfor viser et eksempel på ekstrem dedikasjon.

Da læreren så sin elev ankomme skolen fikk han sjokk. Åtte år gamle Wang Fuman hadde tydelige frostplager på hodet og frosne hender. Gutten bor i Zhuan Shan Bao, i den kinesiske provinsen Xinjie.

Avstanden til skolen er 4,5 kilometer. Denne strekningen går han hver eneste dag, en gåtur som tar mer enn én time hver vei. Etter at vinteren har meldt sin ankomst kan det tidvis bli svært kaldt i området han bor i. Temperaturer på 10 minusgrader er gjerne regelen, og ikke unntaket. Innsatsen er på mange måten en tankevekker innen mot.

Rektoren på skolen bestemte seg for å ta bilder av Wang da han ankom skolen. Bildene ble offentliggjort for å bevisstgjøre andre på Wangs store innsats. Gutten bor sammen med sin bestemor etter at moren forlot ham, og faren dro for å jobbe i en annen by.

Bildene ble dessuten publisert for å gjøre det klart for andre hvilke tøffe kår mange elever lever under. Blant følgerne av de sosiale kanalene er det spesielt bildet av Wang som vekker oppmerksomhet.

Guttens hår og øyenbryn har fryst på grunn av kulda. Kinnene er røde og kalde. Rektor forklarer at gutten valgte å gå på tross av ekstreme værforhold fordi han hadde en prøve denne dagen.

Mange barn går til ekstreme lengder for å fullføre skolegangen sin. Krysser fingrene for at bevisstgjøringen av disse bildene kan føre til at hverdagen for Wang kan bli både varmere og enklere.

Del gjerne hvis du også er enig i at alle barn fortjener å få gå på skolen, dog under gode og trygge omgivelser.

Vis kommentarer

Anbefalt

I starten gjør det litt vondt å se en så stakkarslig hund. Man får lyst til å hjelpe. Heldigvis er det noen mennesker som gjør nettopp det. Til å begynne… if ( windowWidth < 500 ) { document.write(''); }

De aller, aller fleste jenter og kvinner føler ofte at de ikke strekker til. De er ikke gode nok.

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)