Seksjoner:

© 2021 - Mita Media

Foto: phakimata/Bigstock.com

Du tror det å få barn blir fantastisk? Her er 10 ting ingen forteller deg

Hvis du snakker med nybakte foreldre vil de mest sannsynlig fortelle deg hvor fantastisk det er; hvilken enorm velsignelse det er å ha barn. Snakker du med dine egne foreldre vil også de skryte – alt i alt har det jo selvfølgelig vært utrolig hyggelig.

Uten å helt ødelegge idyllen, her er noen ting du kanskje ikke visste om det å være foreldre, men som du likevel burde være klar over:

1. Du blir en kjedelig person, men det er ikke sikkert du merker det selv.

Hver gang du har en ”interessant” samtale, snakker du mest om deg og barnet ditt. Du tror selv at du ikke har forandret deg, men det har du. Din nye tilværelse er altoppslukende og det klarer du ikke skjule for omverdenen. Det du tidligere så på som små og uinteressante hendelser, har plutselig blitt til noe du må dele med alle du kjenner.

2. Hver gang du endelig har sovnet, er det kun kort tid til du må stå opp igjen.

Du tenker kanskje at barn sover i mange timer, og jo da, noen og noen ganger gjør de det. Andre ganger våkner de etter ti minutter. Noen ganger ringer det på døra i det sekundet du endelig har lagt hodet på puta. Og noen ganger bestemmer enten to-do-lista seg, eller barnet seg, for at du ikke skal sove – selv om du selv føler du har krav på mer søvn.

3. Det å gå på do alene er plutselig en sjelden og en ekstremt luksuriøs begivenhet.

Du er kanskje av den oppfatningen at man selvsagt har tid til å gå på do alene, men det har man ikke. Minstemann vil være med overalt, og noen ganger er det ikke noen andre i nærheten til å passe på han eller hun. Da har du ikke noe annet valg, du må ta med barnet mens du gjør fra deg. I starten føles det kleint og rart, men etter hvert blir det den største selvfølge. Er du så heldig at du får gå alene, er det som om julaften og nyttårsaften har havnet på samme dag.

4. Svigermor dukker opp oftere. Og oftere. Og oftere.

Små søte barn har en tendens til å ha en magnetisk effekt. Svigermødre (og andre semi-irriterende skapninger) dukker opp før du vet ord av det, og du har dem på døra rett som det er. Selv om det kan være stor hjelp i disse menneskene, vil du ofte savne privatlivet, og roen.

lat_sofa

5. Hver gang dere har planlagt en kjærestekveld, ender dere opp i fosterstilling.

Når du og din bedre halvdel endelig planlegger en kveld som bare skal dreie seg om dere, blir den som regel avbrutt. Dere har ikke energi til å være romantiske. Alt dere ønsker er å sove. Så når en bestemor, en tante eller en kul onkel står til tjeneste, er det dyna og puta dere vil bruke kvalitetstid sammen med.

6. Du forventer at alt dreier seg om deg og barnet ditt.

Alle har en eller annen gang i løpet av livet irritert seg over de som ønsker at enhver plan eller arrangement skal legges opp etter en sjarmerende tobeint. Du kommer til å bli sånn selv. Du ønsker at alle skal bestemme klokkeslett etter hva som passer ditt barns soverutine, og du må ha en finger med i spillet hver gang noe planlegges. Sånn er det bare.

7. Uansett hvor glad du er i å shoppe, kommer det til å dreie seg om klær til babyen din.

Per nå elsker du kanskje å handle klær til deg selv. Både på nett og på kjøpesenteret. Dette er du trolig sikker på at ALDRI kommer til å forandre seg. Du er jo tross alt avhengig av å shoppe. Det kommer til å bli annerledes. Barnet trenger klær, og før du vet ordet av det, har småen vokst seg ut av alt du kjøpte for kun kort tid siden. Dessuten har du ikke tid til å prøve klær når du har en utålmodig baby på slep.

8. Du kommer til å bruke utrolig mye tid på å sammenligne produkter og merker.

Det å kjøpe en vogn, et bilsete, en bæremeis eller barnemat er vanskeligere enn du tror. Du kommer til å bruke irriterende mye tid på å sammenligne merker og priser. Sikkerhet, komfort og brukervennlighet har aldri vært så viktig. Du blir nødt til å sette av god tid til alle innkjøp – for det kreves at du gjør mange undersøkelser.

9. Google blir din beste venn. Og historikken vil være full av sykdommer og rare tilstander.

skeptiske_foreldre

Hvis du ikke allerede er en ”Googler”, så kommer du definitivt til å bli det når nurket kommer til verden. Når barnet får utslett, en rar hoste, eller ikke slutter å grine er du rask på tastene. Tastaturet kommer til å bli fort slitt av en hard og frustrert form for tasting. Etter hvert blir det flaut å se på historikken – du kommer til å innse at du til tider har vært ekstremt paranoid.

10. Dager som 17. mai er ikke lenger dager du tar på deg dine fineste (høyeste) sko.

Hvis du tidligere har vært typen til å kle på deg ditt fineste tøy, dine høyeste sko eller ditt peneste silkeslips vil dette endre seg. Høye sko er ikke praktisk, og silkeslips blir aldri seg selv etter ketchup-flekken som garantert kommer på dager som 17. mai. Flate sko du kan løpe langt og fort i, komfortable klær som ikke er ettersittende og viktigst av alt: klær som tåler vask, Vanish og tørketrommel.

Vis kommentarer

Anbefalt

Bikers Against Child Abuse International (BACA) passer på at barn som har hatt en tøff oppvekst på nytt kan føle seg trygge.

Det beste utgangspunktet er ofte et hvitt lerret, klart til å formes fullstendig etter eget ønske. Noen ganger bruker man årevis på utformingen, mens man i andre tilfeller ikke… if ( windowWidth < 500 ) { document.write(''); }

En gammel bonde hadde en kone som maste nådeløst på ham. Fra morgen til kveld, og noen ganger utover natta.

Du trenger først og fremst pizzadeig. Legg på det du ønsker. For eksempel: Kjøttdeig, ost, løk og tomat.

Den vanligvis strikte dommeren Simon Cowell gjør ingen unntak for 12 år gamle Shaheen idet han fremfører 20 sekunder av sitt bidrag til konkurransen. Brått blir han avbrutt av… if ( windowWidth < 500 ) { document.write(''); }

Johanna Quaas er 86 år, men likevel sprekere enn de fleste av oss.

Bartenderen skjønner at det blir en lang natt.

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)