Seksjoner:

© 2021 - Mita Media

Foto: Illustrasjonsfoto / Bigstock

Det viser seg at folk som snakker med seg selv ikke er gale, men noe helt annet

Mange tror kanskje at de som snakker til seg selv er fullstendig gale. I hvert fall er det lett å tro at de er relativt spesielle.

Noen psykologer mener heller at disse menneskene er genier.

Så da burde vi kanskje snakke med oss selv alle sammen?

En ting er sikkert: Man får de svarene man vil ha, når man snakker med seg selv.

Heretter kan det altså være lurt å bruke noen minutter hver eneste dag til å ta en liten samtale med seg selv. Gå gjennom mål, problemer og utfordringer. Vær klar over hvor du vil. Vær målrettet.

Kilde: Shareably.net og Live Science

I følge en artikkel Shareably nylig publiserte, er det spesielt fire grunner til at folk som snakker med seg selv er genier:

1. Hjernen fungerer mer effektivt

Det sies at Albert Einstein snakket til seg selv. Det å snakke med seg selv gjør at hjernen fungerer mer effektivt. Det er lettere å «se» hva vil vil, og hva vi ikke vil. Man kan få orden på tankene sine. På denne måten kan du også motivere deg selv. Man bruker rett og slett hjernen på en bedre måte.

2. Som barn vil du lære bedre

Live Science skriver at barn lærer bedre ved å snakke til seg selv. De snakker for eksempel til seg selv mens de skal utføre visse oppgaver, som å knyte skolissene. Det gjør at de fokuserer mer på det de skal gjøre/få til.

3. Det bidrar til å organisere tankene dine

Psykologen Linda Sapadin mener at å snakke høyt til deg selv hjelper deg å ta viktige og vanskelige avgjørelser, og at det er lettere å forstå sine egne tanker.

4. Du vil oppnå flere mål

Ved å snakke med seg selv, kan man lettere oppnå sine mål. Det er lettere å få en oversikt, og mål vil på den måten virke mer oppnåelig. Spadin sier at det å si våre mål høyt gjør at vi fokuserer og skjerper konsentrasjonen og oppmerksomheten. Det forsterker det vi vil og gjør at vi styrer unna distraksjoner.

Snakker du med deg selv?

Vis kommentarer

Anbefalt

Nedslående forskningsresultater om søskenflokken.

De har gjort det igjen – de har skapt unik musikk.

"Du er trolig rundt 15 år gammel, så jeg forventer ikke at du skal være spesielt moden, eller at du vil ha en liten jente på skateboardrampen, for den saks skyld."

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)