Seksjoner:

© 2022 - Mita Media

Foto: Illustrasjonsfoto / Getty

Faren er rik mens moren er fattig, så blir en av dem syke. Lytt til det sønnen sier

Kilde: Newsner

Jeg har en svært splittet bakgrunn. Min far har en årlig inntekt på mange hundre tusen dollar, mens min mors inntekt er betydelig lavere. Hun tjener bare akkurat nok til å betale regninger. De er separert, og selv om de har delt foreldreansvar, er jeg mest hos mamma.

I løpet av min barndom har jeg opplevd to ulike økonomiske situasjoner, og sett hvordan det har påvirket livet – både for meg og for dem.

Jeg var en vanlig gutt som elsket å spille TV- og dataspill. Min mor hadde bare råd til å kjøpe en brukt spillkonsoll og ett spill, så jeg valgte en Nintendo, og Super Mario.

Annenhver helg var jeg hos pappa. Og han ville for enhver pris bevise at han var bedre enn mamma. Derfor ba han meg lage en liste over alle spill, ting jeg ville og alt jeg ønsket skulle være der neste gang jeg kom på besøk.

Selv om han kjøpte alt jeg ville ha, har jeg aldri bedt om overdrevent dyre ting, men når jeg fylte 17, bestemte jeg meg for å slå til. Jeg ba om en å få vannscooter. To uker senere sto det en flunka ny vannscooter nede ved vannet.

Det beste med å være rik er de bekvemmeligheter og fordelene som følger med den livsstilen. Det gir en trygghet, som ifølge mange, er det samme som ekte glede.

Det verste med å være rik? Det gir deg ikke sann glede. Jeg har funnet ut at sann glede kommer fra følelsen av å bli elsket.

For to år siden satte min mor opp en konto for meg, knyttet til sin egen. Det førte til at jeg fikk e-post hver gang lån eller regninger ble trukket fra noen av kontoene.

En dag trengte jeg en ny datamaskin som koster rundt 8.000 kroner. Det var ikke en super datamaskin, men den var helt grei. Jeg antok at min mor hadde råd til det. Jeg lovet å hjelpe henne med husarbeid og jeg sa jeg skulle få meg en jobb for å betale tilbake hver krone.

Neste dag fikk jeg to e-poster. En e-post sa at et kjøp hadde blitt gjort, og den andre e-posten avslørte at min mors bankkonto hadde gått i minus etter kjøpet.

Mamma hadde bestemt seg for å kjøpe en bedre datamaskin for å gjøre meg glad, selv om hennes økonomi var ekstremt vanskelig.

Jeg har aldri fortalt henne at jeg så disse e-postene. I stedet jobbet jeg som gal for å betale henne tilbake, og jeg klarte å gjøre det på bare to måneder.

Kort tid etter, ble min mor veldig syk og måtte slutte å jobbe. Selv om jeg nå studerer ved et universitet og er fem timer unna der hun bor, drar jeg hjem flere ganger i måneden for å hjelpe til i butikken hennes, og for å rengjøre og vedlikeholde hagen. Jeg betaler for de fleste utgifter også.

Ingen spill, ingen vannscooter, ingen båt, og ingen TV som min far har kjøpt til meg, kan noen gang veie opp for den kjærligheten jeg føler for min mor.

Ekte kjærlighet kan ikke måles i penger. Ekte kjærlighet er når du gjør alt i din makt for den du elsker, for at han eller hun skal være lykkelig.

Vis kommentarer

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)