Seksjoner:

© 2020 - Mita Media

Foto: Illustrasjonsfoto - Forfatter: Ukjent

Bestefaren gråt da han ble avvist av familien. Barnebarnets handling fikk alle til å tenke

En eldre mann bodde for tiden hos sønnen, svigerdatteren og barnebarnet på fire år. Mannens helse var skrantende. Synet hadde blitt uklart, han vaklet når han gikk og hendene ristet, hvilket gjorde dagligdagse oppgaver utfordrende.

Under middagen satt hele familien samlet ved middagsbordet. Bestefarens skjelving gjorde det derimot vanskelig å spise i ro og mak. Maten falt av gaffelen på vei til munnen, mens melken han hadde i glasset rant ut over duken og dannet flekker.

– Vi er nødt til å få gjort noe med pappa. Jeg er lei av alt sølet han forårsaker mens han spiser og drikker, for ikke å snakke om de irriterende smattelydene han lager mens han tygger, sa sønnen tydelig irritert.

Ved neste måltid hadde de satt opp et lite bord ved veggen, tydelig adskilt fra det store spisebordet. Der satt bestefaren mens de andre spiste i fred ved det andre bordet.

Grunnet hans skjelvende hender hadde både en og to tallerkner gått i stykker ved tidligere middager. Dette løste de ved å servere ham maten i en trebolle.

Av og til gløttet de bort på ham mens han satt der og spiste. Han sa ikke noe, men de kunne tydelig se en tåre renne nedover kinnet hans. De kommenterte det ikke, men fortsatte å irettesette han dersom han sølte mat på duken.

Deres fire år gamle sønn fikk med seg hele episoden uten å si et ord.

Senere kunne foreldrene se at sønnen puslet med noen trebiter på gulvet før de skulle spise kveldsmat. Det var tydelig at han prøvde å lage et eller annet.

– Hva er det du lager, spurte faren.

– Jeg holder på å lage en liten bolle til deg og mamma som dere kan spise av når dere blir eldre, svarte gutten rolig og uskyldig.

Øynene deres ble blanke. Stemmen begynte sakte men sikkert å briste, mens tårene rant nedover kinnene deres. De så på hverandre i stillhet med enighet og anger i blikket. Begge visste hva de måtte gjøre.

Når det var tid for kveldsmat tok faren bestefaren i hånden og geleidet ham varsomt bort til spisebordet. Fra den dagen spiste han alle måltider sammen med familien ved det store spisebordet. Det lille bordet ble plassert i garasjen og har stått der siden.

Ingen brydde seg lenger om fiskebiter som ramlet av gaffelen, vannsøl eller skitne duker.

Verdsett tiden du har med de du er glad i. Ikke bruk tid på å irritere deg over bagateller. Du kommer til å angre den dagen de går bort.

Vis kommentarer

Anbefalt

I filmsnutten får vi se alle de fine tingene han gjør for rådyret.

Da forloveden avbrøt forlovelsen bare måneder før bryllupet fikk Jennifer Atkin (24) fra England en skikkelig knekk.

Nå blir det mye enklere å lage middag til hele familien.

Til og med svigermor kommer til å bli imponert.

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)