Få ting sier vel sommerlig nytelse like mye som en frisk og lekker Panna cotta, den italienske fløtebaserte desserten som gjør seg utmerket på koldtbordet eller servert alene.
Den er enkel å lage, og egner seg kjempeflott for anledninger der du gjerne vil gjøre deg ferdig med forberedelsene dagen i forveien.
Kvinnen fra Home Cooking Adventure skal her vise oss hvordan hun lager Panna cotta med en ekstra dekorativ finish gjestene kommer til å legge merke til.
Panna cotta til 4 porsjoner:
4 dl fløte
2 gelatinplater
50 g sukker
1 vaniljestang
Jordbærsaus:
1 kurv jordbær
2 ts vann
70 g sukker
(I videoen bruker hun vaniljeekstrakt og gelatinpulver, men vi har for enkelhets skyld valgt å bytte disse ingrediensene med vaniljestang og gelatinplater).
1. Del vaniljestangen på langs og fjern frøene.
2. Fløte og sukker varmes opp til kokepunktet sammen med vanilestang (og frø). Legg gelatinen i vann i fem minutter.
3. Klem vannet ut av gelatinen og bland inn i smeten. Kjøles ned med vaniljestang.
4. Fjern vaniljestangen og hell blandingen over i glass med helling slik videoen viser. La stå i kjøleskap i minimum 4 timer.
5. Jordbærene kuttes i biter og varmes opp til kokepunktet med sukker og vann.
6. Kjøres i stavmikser og siles. La stå over natten i kjøleskap før du så anretter herligheten.
Tips:
– Prøv gjerne en annen bærsaus etter hva du har tilgjengelig. Mango, bringebær eller kirsebær smaker fantastisk!
– Litt revet lime- eller sitronskall i Panna cottaen kan gjøre underverker.
Kos deg!
[fb_video]837988702954965[/fb_video]