Seksjoner:

© 2020 - Mita Media

Foto: Illustrasjonsbilde

Genialt triks: Derfor burde du legge natron i stekeovnen

Det vil ikke være en overdrivelse å si at vasking av stekeovnen kan være et forbaska slit. En stekeovn i daglig bruk med fastbrent fett og størknede matrester tar ofte opp mot en time med svett innsats.

Litt satt på spissen, men det hadde vært enestående med en enklere metode, og det er nettopp det dette er.

Natronmetoden

Du trenger følgende: Natron, vann, blandeskål, sprayflaske med eddik, klut, samt noe å påføre blandingen med.

Slik gjør du det:

Start med å fjerne veggristene. Deretter blander du sammen 7-8 spiseskjeer med natron og nok vann til at du har en konsistens som er tykk, men fortsatt enkel å smøre utover.

Blandingen fordeles utover ovnens vegger, bunn, tak og veggrister, men ikke glasset. Glasset rengjøres senere. Smør gjerne utover ved å bruke hendene ikledd oppvaskhansker. Slikkepott kan også benyttes.

La blandingen sitte i minimum 10 timer, over natten passer f.eks ypperlig. Dagen etterpå bruker du en fuktig klut til å tørke av smusset.

Spray så på eddik på alle flater og la det sitte i 15 minutter. Tørk av med en klut. Fuktigheten kan tørkes ved å la ovnen gå i 10 minutter på 80 grader.

Glasset

Glasset kan du ta dagen derpå ved å bruke samme fremgangsmåte, men her lar du natronblandingen sitte på i 30 minutter, ikke over natten slik du gjør med resten av ovnen.

Ja, og hvordan blir egentlig resultatet?

Her kan du se et før- og etterbilde fra Homesthetics:

foer-etter_ovn

Enkelt, effektivt og naturlig… Et lurt triks som forenkler hverdagen!

Vis kommentarer

Anbefalt

Det som skulle vært en stappfull flygning ble kansellert.

Jentas reaksjon er stor, når hun finner ut at drinken hennes inneholder dop.

Svenske Tomas Ledin har bestemt seg for å overraske, og forhåpentligvis glede. Han stiller seg opp på en t-bane og begynner å synge «En del av mitt hjärta». I… if ( windowWidth < 500 ) { document.write(''); }

Rachael Ray er kjent for å gjøre svært store forandringer for gjestene sine. De kommer inn med sitt gamle jeg, og ut fra gardinene med ny frisyre, nye klær… if ( windowWidth < 500 ) { document.write(''); }

Det å miste et nært familiemedlem er uten tvil noe av det tøffeste man kan gå i gjennom.

Det er nok ikke alle som kunne bodd her.

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)