Seksjoner:

© 2020 - Mita Media

De peker på gutten i rullestol. Det den fremmede gjør da får moren til å gråte.

Kilde: Facebook / Love What Matters og Facebook / Leah Carroll

Leah Carroll og sønnen Malachi var i butikken da noen barn begynte å peke og rope mot Malachi som sitter i rullestol. Det som skjedde videre førte til at moren skrev om hendelsen på Facebook. Innlegget ble delt utallige ganger og fanget opp av Facebook-siden Love What Matters. Nå rører historien mennesker i alle land.

Moren skrev:

«Til trebarnsmoren på «Chick-Fil-A»: Jeg følte panikken din da din fem år gamle sønn pekte på sønnen min i rullestol og ropte: «Mamma se på den gutten!» Du lente deg fremover og fortalte ham og hans tre år gamle bror at man ikke sier slike ting, og at de ikke burde peke eller stirre. Men som i de fleste tilfeller er dette vanskelig når det kommer til unge, nysgjerrige sinn – og de fortsatte å stirre og stille spørsmål høylytt om min sønn.

Da du skjønte at det ikke hjalp å hviske til dem, så jeg at panikken forsvant. Du tok et dypt åndedrag og tok motet til deg. Du tok med deg guttene dine til Malachi og sa: «Jeg vedder på at han gjerne vil vite navnene deres!»

Da de sa navnene sine, begynte min lille Malachi å smile fra øre til øre. Gleden i ansiktet hans førte til tårer i mine øyne – han elsker barn på sin egen alder, men det er så mange som er redd for å komme bort og snakke med ham. Guttene dine fortsatte å stille spørsmål om rullestolen, hvorfor beina hans ikke virker, hvorfor han holder munnen åpen slik, osv.

Du tok deg tid til å lære dine sønner noe viktig og hjelpe dem med å forstå at forskjeller er ok. At ulikheter ikke er noe å frykte. Du lærte dem også at det er greit å stille spørsmål!

Takk for at du ga min sønn en sjanse til å møte barna dine. Takk for at du er den typen mor som lærer barna dine noe, i stedet for å få dem til å være stille.

Mødre som har barn med spesielle behov må tåle mye – vi blir vant til at folk stirrer, kommenterer og hvisker. Vær oppmerksom på at det skal mye til for å fornærme oss, spesielt når kommentarene kommer fra små barn. Gi barna dine muligheten til å lære dem om forskjeller. Så «Chick-Fil-A-mammaen»: Takk for at lærer barna dine å bli kjent med barn som Malachi. Og takk for at du gir sønnen min noe å smile av.

Dette kan vi lære noe av.

Kommentarer:

Anbefalt

Misa Minnie er ikke mer enn syv måneder gammel. Filmsnutten gir inntrykk av at hun har levd i en årrekke. Hunden kan utrolig mange triks, og imponerer stort. Når du… if ( windowWidth < 500 ) { document.write(''); }

Hun var ikke eldre enn syv år da hun først la sine første grunnsteiner for det som senere skulle vise seg å bli en meget imponerende karriere.

Det kan være både frustrerende og gøy å se seg selv i speilet. Uansett må det til – i hvert fall for oss mennesker.

Den 12 år gamle jenta imponerer stort.

Man kan si mangt om materialitiske ting, men de gir ikke den samme ektefølte gleden som varme og omtanke fra dyr man bryr seg om. Da denne kvinnen fortalte til… if ( windowWidth < 500 ) { document.write(''); }

Moren til Joey visste at han var annerledes fra han var noen år gammel. Som 7-åring fikk han beskjed om at han var autist.

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)