Seksjoner:

© 2021 - Mita Media

Foto: Illustrasjonsfoto / Getty

Den lille gutten søler melk utover hele kjøkkengulvet, da får han seg en lærepenge

Kilde: Hrtwarming

Dette er historien om en berømt forsker som har gjort flere svært viktige medisinske gjennombrudd.

Han ble intervjuet av en avisjournalist som spurte hvordan han klarte å være så mye mer kreativ enn andre personer. Hva skiller han fra mengden?

Han svarte, at i hans mening, hadde det å gjøre med en episode han hadde med moren sin da han var rundt to år gammel.

Han hadde forsøkt å ta en melkekartong ut av kjøleskapet da han glapp den og sølte melk utover hele kjøkkengulvet. Det ble en stor dam med melk foran kjøleskapet.

Moren kom inn på kjøkkenet, istedenfor å kjefte på han eller gi han straff, sa hun: «Robert, for et fantastisk søl du har laget! Jeg har nesten aldri sett en så stor dam med melk. Vel, skaden er allerede skjedd, har du lyst til å leke litt i dammen før vi vasker den opp?»

Og det hadde han lyst til. Etter noen minutter sa moren: «Vet du hva Robert, hver gang man lager så mye rot og søl, så må man til slutt rydde opp, vaske og passe på alt blir som det var igjen».

«Så, hvordan har du lyst til å gjøre det? Vi kan bruke en svamp, et håndkle eller en mopp. Hva foretrekker du?»

Han valgte svampen, og så vasket de opp melken sammen.

Da de var ferdige sa moren: «Vet du hva, det vi har her er et eksperiment som gikk galt. Du eksperimenterte med hvordan man effektivt kan bære en melkekartong med to små hender. La oss gå ut i hagen, fylle kartongen med vann og se om vi kan finne en måte du kan bære den på uten at du mister den».

På den måten lærte den lille gutten hvordan han skulle holde for å få bedre tak, og da unngikk han å miste kartongen i gulvet. En fantastisk lærdom!

Den berømte forskeren poengterte at det var i det øyeblikket han skjønte at han ikke trengte å være redd for å gjøre feil.

Isteden lærte han seg at de feilene man gjør bare gir muligheten til å lære noe nytt, som jo er hva vitenskapelige eksperiment handler om. Selv når eksperimentet «ikke fungerer», kan vi som regel lære noe verdifullt av det.

Moren lærte gutten noe fantastisk!

Vis kommentarer

Anbefalt

Dette brevet er hjerteskjærende og inneholder mer enn en overraskelse.

Latviske Vitalij Vladasovitsj Gratschov (blant de fleste kjent som Vitas) har gjort det stort både som sanger og låtskriver etter at han slo igjennom rundt år 2000.

De aller, aller fleste jenter og kvinner føler ofte at de ikke strekker til. De er ikke gode nok.

I så fall vil vi gjerne vite hvor lang tid du brukte på å finne babyen i bildet.

«Alle dere spesielle mennesker må slutte å blande dere med normale mennesker».

Det finnes de øyeblikk i livet der enkle bagateller vi ser på som tøffe hindringer, nærmest er å regne som en gave sammenlignet med hva andre går igjennom. Vi… if ( windowWidth < 500 ) { document.write(''); }

Det er dags for en dose magi denne gangen i America´s Got Talent. Vi møter magikeren Colin Cloud, som passende nok har valgt å kalle seg selv for nåtidens Sherlock Holmes.

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)