Seksjoner:

© 2020 - Mita Media

Foto: Illustrasjonsfoto / Getty

Mauren kom alltid tidlig på jobb, så gjorde løven dette. Et viktig budskap

Kilde: Joseph Noone / Blogg

Hver dag kom en liten maur tidlig på jobb og startet arbeidet umiddelbart, hun produserte mye og var fornøyd med det.

Sjefen, en løve, ble overrasket over å se at mauren jobbet så hardt uten at noen sto over henne. Han tenkte at hvis mauren kan produsere så mye uten tilsyn, ville hun kunne produsere enda mer hvis hun hadde en veileder!

Løven besluttet derfor å rekrutterte en kakerlakk som hadde lang erfaring som veileder og som var kjent for å skrive gode rapporter. Kakerlakkens første avgjørelse var å sette opp et system som registrerer når du kommer på jobb, og når du drar. Han trengte også en sekretær som kunne hjelpe han med å skrive rapporter. Han rekrutterte en edderkopp til å ta seg av arkivering og til å overvåke alle telefonsamtaler.

Løven var fornøyd med kakerlakkens rapport og ba ham om å lage grafer for å beskrive fremgangen og analysere trender, slik at han kunne bruke dette til presentasjoner på styremøter. Kakerlakken måtte derfor kjøpe en ny datamaskin og en printer. Han måtte også rekruttere en flue som kunne styre IT-avdelingen. Mauren, som en gang hadde vært både produktiv og avslappet, hatet disse nye mengdene med papirarbeid, og møtene som tok opp mesteparten av tiden hennes.

Løven konkluderte med at det var på høy tid å gi én person ansvaret for avdelingen der mauren arbeidet.

Stillingen ble gitt til en sikade, og hans første beslutning var å kjøpe et teppe og en ergonomisk stol til kontoret sitt. Den nye sjefen trengte også en datamaskin og en personlig assistent som han tok med seg fra sin tidligere avdeling. Assistenten skulle hjelpe ham med å lage en ordning for arbeids- og budsjettkontroll. En strategi som skulle brukes for å optimalisere arbeidet.

Avdelingen hvor maurene nå jobber ved er et trist sted. Ingen ler lenger, og alle har blitt triste. På grunn av dette fant sikaden ut at han måtte overbevise sjefen, løven, om at de måtte foreta en undersøkelse av miljøet på arbeidsplassen.

Etter å ha gjennomgått kostnadene ved å drive maur-avdelingen, fant løven ut at produksjonen var mye mindre enn før, så han rekrutterte en ugle (en svært anerkjent konsulent) til å ta en gjennomgang og foreslå løsninger. Uglen brukte tre måneder på avdelingen og kom så med en enorm rapport, i flere bind. Rapporten konkluderte med at: «Avdelingen er overbemannet…»

Gjett hvem løven sparket først?

Mauren selvfølgelig: «Fordi hun viste mangel på motivasjon og hadde en negativ holdning».

Vis kommentarer

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)