Seksjoner:

© 2019 - Mita Media

Psykolog: Den yngste i søskenflokken er familiens store gledesspreder

Føler du deg selvopptatt, glad, morsom og sosial? Da er du kanskje den yngste i flokken.

Det har blant annet vært påstått at de eldste ofte blir ledere, mens de yngste melder seg på talentkonkurranser som Idol og X-Faktor. Dette kan for eksempel begrunnes med at de yngste er vant til å underholde på hjemmebane, mens den eldste stadig må ta ansvar og lede an.

Psykolog Kevin Leman står bak en rekke bøker, og har skrevet boken «Din plassering i søskenflokken». Han konkluderer blant annet med at den yngste i familien veldig ofte er gledessprederen. Det gode humøret kombinert med den høye sosiale intelligensen gjør at det er en enkel sak å underholde – yngstemann får oss alle til å smile.

Forfatteren forteller videre at den yngste raskt kan miste tålmodigheten og at de fort kjeder seg. Kanskje det er derfor de finner på mye gøy, som vi andre får muligheten til å sette pris på.

Ulempen med å være født sist kan ofte gå på at man er redd for å bli avvist, samt at man til tider er mer selvopptatt enn sine eldre søsken.

Får du deg fort venner? Er du klassens klovn? Hvis svaret er ja på disse spørsmålene er du kanskje minstemann i flokken?

Det har sine fordeler å være yngst!

Vis kommentarer

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)