Seksjoner:

© 2019 - Mita Media

Ble bortvist fra jobbintervju fordi han var homofil - Smud.no
Foto: YouTube

En kvalifisert homofil og en ukvalifisert hetero søker jobb – hvem tror du får den?

Det høres nesten ut som om tittelen er begynnelsen på en vits, men det er det altså ikke. I år 2018 er det fortsatt mennesker som deler opp folk i grupper basert på hvilken legning de har.

En svensk YouTube-kanal – STHLM Panda – som driver med sosiale eksperimenter ble kontaktet av en mann som hadde fått sparken på grunn av legningen sin. Nå utlyste den samme arbeidsplassen ut en stilling og gutta i STHLM Panda, Olle og Konrad, bestemte seg for begge å søke jobben og dukke opp på intervju med skjult kamera.

Gutta spiller to ulike karakterer: en av dem har ikke jobbet på en stund, sitter mye hjemme og spiller, har lite erfaring og få av kravene fra jobben kan tikkes av. Den andre er sosialt sterk, har mye arbeidserfaring og kan tikke av opptil flere av kravene den nye jobben har satt.

Førstnevnte blir husjet bort ganske fort, mens sistnevnte blir sittende lenge. Intervjueren spør til og med i en spøkefull tone når han kan begynne å jobbe (altså, som i et hint om at han er perfekt for jobben).

Deretter spør han hva eventuelle lønnskrav vil være, og det er da den aktuelle kandidaten forteller at han gjerne vil matche lønnen mot sin gamle jobb fordi han nettopp har kjøpt leilighet med kjæresten sin – som også er en mann.

Intervjueren snur plutselig om på sin hyggelige tone og avslutter relativt kjapt – og nekter til og med å ta mannen i hånda før han går.

Hvem tror du ble ringt opp og fikk tilbud om jobben? Se videoen for å finne det ut.

Heldigvis får intervjueren en smak av sin egen medisin til slutt!

Vis kommentarer

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)

Likte du denne videoen?

Del gjerne med vennene dine :)

Del på Facebook Del på Facebook

Nei takk, lukk dette