Seksjoner:

© 2020 - Mita Media

Foto: Illustrasjonsfoto / Getty

Det moren skriver i brevet til sin datter, får tårene til å trille

Har du noen gang tenkt på hvordan det må føles å bli gammel? Hvordan det faktisk er å merke at man glemmer mer, skjønner mindre og orker lite? Hvis ikke du har det, kommer denne historien til å være en stor tankevekker.

En mor som har begynt å tenke på alderdommen skriver dette brevet til sin datter, i håp om å få forståelse når tiden begynner å renne ut.

Brevet er så vakkert og innsiktsfullt at tårene presser seg på. Det minner oss om at vi en gang trengte hjelp og forståelse, og at vi ikke må glemme å gjengjelde dette.

Kilde: Sunny Skyz

Kjære datter,

den dagen du ser at jeg blir gammel, håper jeg at du kan være tålmodig med meg. Mest av alt håper jeg du kan prøve å forstå hva jeg går gjennom. Hvis jeg, når vi snakker, gjentar den samme tingen om og om igjen, ikke avbryt og si: «Du sa det samme for et minutt siden». Bare hør på meg, vær så snill. Prøv å husk på de gangene da du var liten, da du ville at jeg skulle lese den samme historien kveld etter kveld, helt til du sovnet.

Når jeg ikke vil ta et bad, ikke bli sur på meg eller flau over meg. Husker du da jeg måtte løpe etter deg og unnskylde på dine vegne? Da jeg prøvde å få deg til å ta en dusj når du var en liten?

Når du ser hvor dårlig jeg er på ny teknologi, gi meg tid til å lære, og ikke se på meg på «den» måten. Husk jenta mi, at jeg tålmodig lærte deg hvordan du gjør mange ulike ting. Som for eksempel hvordan du skulle spise ordentlig, kle på deg, ordne håret ditt og hvordan man forholder seg til ulike andre hverdagsproblemer. Den dagen du ser at jeg blir gammel, ber jeg deg pent om å være tålmodig, men mest av alt, prøv å forstå hva jeg går gjennom.

Hvis jeg innimellom ikke får helt med meg hva vi snakker om, gi meg tid til å huske, hvis jeg ikke kan det, så ikke vær nervøs, utålmodig eller arrogant. Bare vit i hjertet ditt at det viktigste for meg er å være sammen med deg.

Og når mine gamle, slitne bein ikke lar meg bevege meg så raskt som før, gi meg hånden din på den samme måten jeg tilbydde deg min da du først lærte å gå. Når disse dagene kommer, ikke vær lei deg, bare vær med meg. Forstå meg mens jeg kommer meg gjennom den siste delen av livet mitt, med kjærlighet. Jeg skal verdsette og takke deg for den gaven det har vært å tilbringe tid sammen med deg, og all lykken vi har delt. Med et stort smil og den samme kjærlighet jeg alltid har hatt for deg, vil jeg bare si: Jeg elsker deg, min kjære datter.

Vi skal alle bli eldre. Vær tålmodig med de rundt deg.

Vis kommentarer

Anbefalt

Dette er historien om Noah. Gutten som ble født «uten hjerne».

Publikum ble vitne til en oppvisning i særklasse.

Dette er nesten ikke til å tro.

Den 15 måneder gamle jenta vet akkurat hva som må gjøres.

Det blir et tårevått øyeblikk for noen og enhver.

En eldre mann reiser seg og spør: «Har du ikke lagt igjen noe?»

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)