Seksjoner:

© 2021 - Mita Media

De peker på gutten i rullestol. Det den fremmede gjør da får moren til å gråte

Kilde: Facebook / Love What Matters og Facebook / Leah Carroll

Leah Carroll og sønnen Malachi var i butikken da noen barn begynte å peke og rope mot Malachi som sitter i rullestol. Det som skjedde videre førte til at moren skrev om hendelsen på Facebook. Innlegget ble delt utallige ganger og fanget opp av Facebook-siden Love What Matters. Nå rører historien mennesker i alle land.

Moren skrev:

«Til trebarnsmoren på «Chick-Fil-A»: Jeg følte panikken din da din fem år gamle sønn pekte på sønnen min i rullestol og ropte: «Mamma se på den gutten!» Du lente deg fremover og fortalte ham og hans tre år gamle bror at man ikke sier slike ting, og at de ikke burde peke eller stirre. Men som i de fleste tilfeller er dette vanskelig når det kommer til unge, nysgjerrige sinn – og de fortsatte å stirre og stille spørsmål høylytt om min sønn.

Da du skjønte at det ikke hjalp å hviske til dem, så jeg at panikken forsvant. Du tok et dypt åndedrag og tok motet til deg. Du tok med deg guttene dine til Malachi og sa: «Jeg vedder på at han gjerne vil vite navnene deres!»

Da de sa navnene sine, begynte min lille Malachi å smile fra øre til øre. Gleden i ansiktet hans førte til tårer i mine øyne – han elsker barn på sin egen alder, men det er så mange som er redd for å komme bort og snakke med ham. Guttene dine fortsatte å stille spørsmål om rullestolen, hvorfor beina hans ikke virker, hvorfor han holder munnen åpen slik, osv.

Du tok deg tid til å lære dine sønner noe viktig og hjelpe dem med å forstå at forskjeller er ok. At ulikheter ikke er noe å frykte. Du lærte dem også at det er greit å stille spørsmål!

Takk for at du ga min sønn en sjanse til å møte barna dine. Takk for at du er den typen mor som lærer barna dine noe, i stedet for å få dem til å være stille.

Mødre som har barn med spesielle behov må tåle mye – vi blir vant til at folk stirrer, kommenterer og hvisker. Vær oppmerksom på at det skal mye til for å fornærme oss, spesielt når kommentarene kommer fra små barn. Gi barna dine muligheten til å lære dem om forskjeller. Så «Chick-Fil-A-mammaen»: Takk for at lærer barna dine å bli kjent med barn som Malachi. Og takk for at du gir sønnen min noe å smile av.

Dette kan vi lære noe av.

Vis kommentarer

Anbefalt

Lille Josie har ikke engang rukket å bli to år, men har allerede fått øynene opp for musikalsk underholdning i form av sang akkompagnert med dukker og lek. Her er… if ( windowWidth < 500 ) { document.write(''); }

Eldre generasjoner har ikke alltid et like forståelsesfullt syn på ny teknologi som de yngre som nærmest har fått Apple inn med barneskjea. Noen vil kanskje også påstå at dette… if ( windowWidth < 500 ) { document.write(''); }

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)