Seksjoner:

© 2020 - Mita Media

Foto: Illustrasjonsfoto / Bigstock

Dag etter dag ignorerte han kona og barna. Det skulle vise seg å koste ham dyrt

Livet handler ikke bare om jobb, men også om å dyrke relasjonen til mennesker som står oss nær. Historien vi nå skal få høre handler om en familiefar i Singapore som sliter med mangelen på noe det viktigste i livet – balanse.

Faren var en hardtarbeidende mann som leverte brød for å tjene til livets opphold; han hadde en kone og tre barn å forsørge. Hver eneste kveld etter jobb, studerte han så han en dag kunne få seg en bedre betalt jobb. Unntaket var søndager, den dagen var en av de få han kunne bruke på familien. Han jobbet og studerte utrolig hardt for å få muligheten til å gi familien det beste penger kan kjøpe.

Hver gang familien klaget på at han ikke brukte nok tid sammen med dem, unnskyldte han seg med at han gjorde dette for deres skyld. Likevel lengtet han ofte etter å bruke mer tid med familien sin.

Den dagen han fikk eksamensresultatene, stod lykkerusen i taket; han bestod med glans. Kort tid senere ble han tilbudt en bra jobb med godt betalt.

Det var en drøm som gikk i oppfyllelse, faren kunne nå forsørge familie sin og gi dem fine klær og god mat – også kunne han endelig få ta dem med på ferie.

Familien fikk likevel ikke se faren så mye, han fortsatte å jobbe hardt, og håpet på en forfremmelse. For å bli en sterk kandidat til sjefsstillingen, tok han flere fag på universitetet.

Når familien igjen bebreidet han fordi han brukte for lite tid sammen med dem, var forklaringen den samme som sist; han jobbet hardt for deres skyld. Faren lengtet fortsatt etter å ha mer tid med sammen med kona og barna.

Farens innsats førte til enda en forfremmelse. Da han fikk den nye stillingen, belønnet han seg selv og kona, med å hyre en stuepike. Han følte også at leiligheten de bodde i, var for liten. Faren tenkte det ville være fint for familien å flytte til en ny og større bolig.

Ved å ha kjent på godene som kom fra det harde arbeidet, bestemte faren seg for å nok en gang studere mer, for å ha sjansen til å bli forfremmet enda en gang. Familien fikk derfor se mindre til faren – søndagene gikk nå med til å underholde kunder. Når kona og barna bebreidet han, var forklaringen den samme som før. Han gjorde dette for dem, men han ønsket selvfølgelig å bruke mer tid sammen med kone og barn.

Som forventet ga det avkastning å jobbe hardere, og derfor kjøpte faren en stor og luksuriøs bolig med utsikt over kysten i Singapore. På den første søndagskvelden i det nye huset, erklærte faren overfor familien at han ikke skulle ta flere fag eller prøve seg på flere forfremmelser. Fra nå av skulle han vie all sin tid til familien.

Faren våknet ikke opp dagen etter.

Vis kommentarer

Anbefalt

Gjestene lurer på hva som skal skje når de unge menneskene begynner å reise seg opp.

Bilen fungerer som en ovn om sommeren. Ikke stek barnet ditt.

Denne nye godbiten må du få med deg.

I starten ser vi en liten hest som prøver, men som ikke får det helt til.

Hans arbeid/kalligrafi imponerer oss virkelig.

I filmsnutten forteller tenåringen at hesten så ut som et skjelett da hun fant han.

God sikt er noe av det aller viktigste når man skal ferdes i trafikken.

Hva ville du gjort hvis en liten jente ba om din hjelp?

Lite slår gleden av å få et barn til å le. Eller to!

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)