Seksjoner:

© 2021 - Mita Media

Foto: YouTube

Blind mann fester skjult kamera på førerhunden – kona blir skremt av det hun ser

Det å miste synet kan naturligvis føles både overveldende og særdeles vanskelig. Tenk deg bare det å ferdes gatelangs uten din kanskje viktigste sans, synet. Plutselig må du straks være mer forsiktig da du ikke lenger er i stand til å forutse risiko i like stor grad.

Patel mistet synet i 2012 grunnet tilstanden med navn «keratokonus» der hornhinnen stadig blir tynnere. Denne optiske feilen kan være vanskelig å korrigere med briller eller linser.

Grunnet sin tilstand har Patel fått seg en førerhund med navn Kika. Sammen med sin kone bestemte Patel seg for å gi folk et innblikk i hverdagen hans ved å feste et GoPro-kamera på Kikas rygg mens de gøv løs på hverdagens utfordringer.

Og resultatet som ventet dem idet de kom hjem var intet annet enn sjokkerende. En kvinne på toget skal ha satt en veske på setet ved siden av seg slik at Patel ikke fikk plass ved siden av henne. De to skal heller ikke ha blitt tilbydt seter idet de gikk langs midtgangen.

De togansatte skal i flere minutter ha unngått å hjelpe han med å finne den rette togavgangen. Dette er bare en brøkdel av episodene Patel og Kika går gjennom fra dag til dag.

De deler nå denne videoen for å gjøre oss klar over hvilke problemer mennesker med funksjonshemninger kan møte i hverdagen.

En av episodene kan du se i videoen nedenfor:

Del videre for å øke bevisstheten rundt denne viktige utfordringen. Det burde ikke vært et problem, men her trengs en holdningsendring.

Kommentarer:

Anbefalt

Nedslående forskningsresultater om søskenflokken.

De har gjort det igjen – de har skapt unik musikk.

"Du er trolig rundt 15 år gammel, så jeg forventer ikke at du skal være spesielt moden, eller at du vil ha en liten jente på skateboardrampen, for den saks skyld."

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)

Likte du denne videoen?

Del gjerne med vennene dine :)

Del på Facebook Del på Facebook

Nei takk, lukk dette