Seksjoner:

© 2024 - Mita Media

Er du smartere enn gjennomsnittet? - Smud.no
Foto: iStock.

Kjenner du deg igjen i én eller flere av disse punktene? Da kan du være et geni!

Har du noen ganger følt deg litt utenfor, uten å være helt klar over hvorfor? Eller kanskje har du aldri lyst til å legge deg og gjør det kun fordi du må?

Eller har du kanskje lurt på hvorfor du føler deg så mye smartere enn de yngre søsknene dine? Vel, det kan rett og slett være fordi du er smartere enn gjennomsnittlig.

Sparkonit har laget en liste over hele 23 tegn som muligens indikerer at du er smartere enn det gjennomsnittlige mennesket. Blandt annet er høy sexlyst og asosialitet listet opp som mulige indikatorer. Vi har listet opp noen av de punktene vi syntes var mest interessante:

1. Selv om det er videre kjent som et tegn på galskap kan det å snakke med seg selv være et tegn på høy intelligens. Å si noe høyt til deg selv vil for eksempel hjelpe deg å huske det tydeligere senere, da du skiller det ut fra resten av tankene dine ved å si det høyt.

2. Forskning indikerer at insomnia (vansker med å sove) har en direkte link til høy IQ, fordi antall timer søvnbehov i løpet av natten synker samtidig som intelligensen øker. Med andre ord: vil du aldri legge deg så er du mest sannsynlig smartere og mer kreativ enn andre (fint argument å bruke om foreldre eller partner vil ha deg i seng tidlig).

3. Smartere mennesker har lettere for å bli avhengig av for eksempel alkohol og dop. Visstnok har mer inntilligente folk et større behov for å utforske og oppleve nye ting og er derfor mer sannsynlige til å prøve ulike rusmidler – og dermed også mer utsatt for å bli avhengig.

4. Fordi foreldre samhandler mer fysisk og psykisk med deres førstefødte blir ofte søskenflokkens eldste mer intellektuell enn sine yngre søsken. Eldstemann har gjennomsnittlig tre poeng høyere IQ enn søsknene sine.

5. Er du venstrehendt? Visstnok har venstrehendte mennesker bedre vokabular og har lettere for å løse problemer enn høyrehendte. Dette kan ha sammenheng med at venstrehendte bruker mer av hjernen, og dermed kan prossessere mer innkommende informasjon. Men, dessverre, i følge forskning har også venstrehendte lettere for å glemme ting.

Så, hva er dommen, er du et geni?

Vis kommentarer

Anbefalt

I denne filmsnutten blir vi fortalt hvordan det er mulig for kjeltringer å bruke Iphone for å finne koden vår. Ved å se videoen og høre på forklaringen kan… if ( windowWidth < 500 ) { document.write(''); }

På 90-tallet ga moren opp barnet sitt for adopsjon.

Det finnes virkelig ikke noe bedre og mer smittende enn barnelatter!

Det er kanskje ikke så rart at dommerne i X Factor UK blir oppgitte over kvinnens sangvalg. «Amazing Grace» har vi hørt tusenvis av ganger, og mange feiler når… if ( windowWidth < 500 ) { document.write(''); }

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)