Seksjoner:

© 2020 - Mita Media

Dette er grunnen til at du aldri må kose med enkelte hunder du møter på gata

Servicehunder er trent opp til å hjelpe mennesker med handikap. Akkurat hva de gjør, eller hvordan de hjelper til, kommer an på hva eieren trenger. Fellesnevneren er at de har en ekstremt viktig oppgave – en man aldri må avbryte.

Hailey Ashmore er 17 år, og hun er fullstendig avhengig av hunden sin «Flynn». Han kan åpne og lukke dører, hente foreldrene hennes, og aller viktigst; han kan varsle henne om anfall.

Hailey har hatt hunden siden 2014. Da Flynn bare var syv måneder gammel skjedde det noe skummelt. Hailey havnet i en ekstremt farlig situasjon. Dette skyldtes at noen begynte å kose med hunden hennes.

Denne historien er til skrekk og advarsel. Ikke kos, klapp eller lek med tilfeldige hunder du møter på gata. Noen av dem har en veldig viktig oppgave, som de ikke må miste fokuset fra.

Kilde: The Dodo

Hailey hadde dratt for å besøke faren sin da noen stoppet dem for å klappe på Flynn. Den 17 år gamle jenta ba han om å stoppe med en eneste gang. Likevel førte det korte øyeblikket til at Flynn ikke fikk varslet Hailey om et anfall. Når han gjorde det, var det allerede for sent.

Hailey håpet hun hadde ti minutter på seg, slik at hun rakk å ringe etter hjelp, samt ta medisinen sin. Det hadde hun ikke. Hun endte opp med store og vonde brannsår.

Det er forståelig at folk vil klappe hunder, og Hailey har selvsagt forståelse for at mange synes hunden hennes er søt. Samtidig vil hun rette fokuset mot at dette er et verktøy og en støtte for henne – ikke et leketøy.

Siden hunden hennes bare hadde «hatt jobben» i syv måneder var det vanskelig for den å rive seg vekk fra personen som ga den oppmerksomhet. Hunder som har holdt på med dette i lang tid, vil trolig være mer rustet til å alltid være på vakt. Uansett hva.

Hunder som Flynn gir nødvendig og livsviktig «medisinsk behandling». De redder liv. Da må vi mennesker passe på at vi ikke kommer i veien for det.

Hailey oppfordrer til å ikke gjøre noe med servicehunder som man ikke ville gjort med en rullestol.

IKKE kos eller lek med alle hunder du møter.

Vis kommentarer

Anbefalt

Det kan hende naboen kommer til å grøsse.

Like perfekt som pikekyss blir det riktignok ikke, men blandingen av melis og eggehvite hun ruller til små baller før hun «steker» de i microen, ser likevel munndryppende deilig… if ( windowWidth < 500 ) { document.write(''); }

20 uker ut i svangerskapet fikk Shellie Tucker beskjed om at hun ventet tvillinger. Samtidig kom en enda mer sjokkerende beskjed.

Kanskje finner du deg selv stående i ny leilighet, thaimaten fra den lokale shappa er hentet, og du ønsker et glass vin til maten. Det er bare ett problem… if ( windowWidth < 500 ) { document.write(''); }

Denne kreative og oppfinnsomme mannen fra Los Angeles har et stort ønske om å gjøre noe for hjemløse.

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)