Seksjoner:

© 2019 - Mita Media

Eieren ville avlive hunden siden den ikke kunne få valper – da gjorde dyrlegen dette

Forholdene for et flertall hunder i USA er meget dårlige. Svært mange avlshunder lever under kummelige forhold med kun ett formål: Videreføring av hundestammen, helst så mange valper som mulig. Her er profitten i sentrum.

Leder i Adopt a Boxer Rescue, Dawn Karam, fikk møte den 4 år gamle boxeren Tracy noen dager før jul 2017. Tracy var ekstremt tynn, syk og veldig svak. Dawn trodde ikke at hun ville overleve. Den søte hunden falt nesten da hun prøvde å gå.

Tracy ble først levert hos en lokal dyrelege av en leder for en av landets mange avlsgårder. Grunnen? Hun evnet ikke lenger å bli gravid.

Dawn forklarer:

«Han spurte veterinæren om personen var i stand til å gjøre henne drektig igjen. Dersom dette ikke gikk an ville han at veterinæren skulle foreta en avlivning. Grådighet er helt forferdelig, og dette var i høyeste grad ren grådighet.»

Veterinæren visste at Tracy ikke var i stand til å få valper. Han visste at hun trengte øyeblikkelig legehjelp. Han ringte derfor til «Adopt a Boxer», som ble enige om å dekke de eventuelle medisinske utgiftene.

Tracy mottok behandling, men viste ingen tegn på forbedring. Videre undersøkelser ga ingen svar. Symptomene pekte på en slags hjernesvulst, men testene var negative.

Siste stopp ble et dyresykeshus i Pennsylvania. Ekspertene kunne til slutt konkludere med at hun led av én ting: Underernæring.

– Alt peker på at denne tilstanden skyldes at hun ikke har fått dekket de helt grunnleggende behovene som ethvert dyr trenger. Hun veide nesten 10 kg mindre enn normal vekt, forklarer Dawn.

Etter fire dager med god behandling kunne hun til slutt flytte inn på et pleiehjem for hunder. Hun ble så plassert hos en fostermor som sørget for å gi henne alt det hun trengte. Forskjellen var som natt og dag.

– Hun har det bra, spiser tilstrekkelig og har allerede lagt på seg fem kg, kunne Dawn fortelle.

I sitt nye hjem mottar hun mye god støtte. Her bor hun sammen med andre boxerhunder. Det nye miljøet var først skremmende for Tracy, men hun ble mer selvsikker for hver dag som gikk.

Selv om Tracy var i dårlig forfatning da hun fikk hjelp, befinner hun seg totalt sett blant en av de heldige hundene.

Alle hunder fortjener et godt liv.

Vis kommentarer

Anbefalt

«Sånn her er det, det finnes to typer mennesker, og det har det gjort siden tidenes morgen».

Forfatteren bak denne tankevekkende historien er ukjent. Den har versert på internett helt siden starten av 2000-tallet og innehar et treffende, tidløst budskap som alle kan kjenne seg igjen… if ( windowWidth < 500 ) { document.write(''); }

Han var hjemme alene med sine yngre søsken, det var han som hadde ansvaret for å passe på dem.

«Når jeg står opp om natten for å tisse, slår den gode Gud lyset på for meg».

Filmen er laget med tanke på terror. Det er sikkerhetsekspert Bill Stanton som viser frem triksene.

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)