Seksjoner:

© 2019 - Mita Media

Foto: Illustrasjonsfoto: Bigstock

Ny forskning: Den eldste i søskenflokken er en drittsekk ifølge studie

Endelig er det avgjort. Søskenflokkens førstefødte er en drittsekk som mener at han/hun er bedre enn sine øvrige søsken fordi de er eldre og generelt klarer seg bedre i livet.

Ifølge en nylig publisert forskningsstudie foretatt av Harvard University viser resultatene at førstefødte er selvsentrerte idioter. Dette etter å ha sett på handlingsmøsteret til 10.000 barn over en periode på 20 år.

Forskningen har sett nærmere på den såkalte fødselsrekkefølge-effekten der det eldste søskenet ofte nyter godt av både bedre lønn og utdannelse. Det pekes på hvordan «mor og far skjemmer dem bort mer».

– Dette var rett og slett et lidelse å komme seg gjennom, forklarer lederen for forskningsgruppen Mark Steinberg som selv har en bror som er investor i milliardærklassen.

– Heldigvis fikk vi også gleden av å følge yngre, flotte søsken under den lange forskningsperioden. Disse ga oss et fint perspektiv på de ellers egoistiske drittsekkene av noen storesøsken som ofte var mer enn flinke nok til å gni suksessen i ansiktet til sine mindre søsken. Ja, så godt som hele tiden, legger Steinberg til.

Studien belyser samtidig det faktum at den førstefødte føler det er dens største rett å forsyne seg med den beste delen av middagen, være lengst oppe om natta og ha den beste sitteplassen i bilen.

– Foreldrene må ta sin del av skylden for å ha oppdratt slike drittsekker. Den jævla investoren tror han er så bra. Vi får se hvem som ler sist nå, forklarer Steinberg mens han titter ned på familiefotoet på pulten.

NB: Bør leses med en smule humor. Kjenner du et irriterende søsken du ønsker å dele saken med? 😉

Vis kommentarer

Anbefalt

Alle foreldre med kreative barn vil bli nødt til å ta disse smarte triksene i bruk!

Husk på dette: Alt er mulig. Du må bare ville det nok.

Brødrene Jonathan Scott og Drew Scott har blitt kjent gjennom ulike TV-program.

Mannen Ken Dupin har brukt de siste årene sine på å bygge spesialtilpassede boliger for eldre.

I denne filmsnutten får vi tre geniale triks som har med eggekartong å gjøre.

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)