Seksjoner:

© 2018 - Mita Media

Foto: Illustrasjonsfoto: Bigstock

Ny forskning: Den eldste i søskenflokken er en drittsekk ifølge studie

Endelig er det avgjort. Søskenflokkens førstefødte er en drittsekk som mener at han/hun er bedre enn sine øvrige søsken fordi de er eldre og generelt klarer seg bedre i livet.

Ifølge en nylig publisert forskningsstudie foretatt av Harvard University viser resultatene at førstefødte er selvsentrerte idioter. Dette etter å ha sett på handlingsmøsteret til 10.000 barn over en periode på 20 år.

Forskningen har sett nærmere på den såkalte fødselsrekkefølge-effekten der det eldste søskenet ofte nyter godt av både bedre lønn og utdannelse. Det pekes på hvordan «mor og far skjemmer dem bort mer».

– Dette var rett og slett et lidelse å komme seg gjennom, forklarer lederen for forskningsgruppen Mark Steinberg som selv har en bror som er investor i milliardærklassen.

– Heldigvis fikk vi også gleden av å følge yngre, flotte søsken under den lange forskningsperioden. Disse ga oss et fint perspektiv på de ellers egoistiske drittsekkene av noen storesøsken som ofte var mer enn flinke nok til å gni suksessen i ansiktet til sine mindre søsken. Ja, så godt som hele tiden, legger Steinberg til.

Studien belyser samtidig det faktum at den førstefødte føler det er dens største rett å forsyne seg med den beste delen av middagen, være lengst oppe om natta og ha den beste sitteplassen i bilen.

– Foreldrene må ta sin del av skylden for å ha oppdratt slike drittsekker. Den jævla investoren tror han er så bra. Vi får se hvem som ler sist nå, forklarer Steinberg mens han titter ned på familiefotoet på pulten.

NB: Bør leses med en smule humor. Kjenner du et irriterende søsken du ønsker å dele saken med? 😉

Vis kommentarer

Anbefalt

Det er selvfølgelig Trond Kirkvaag som spiller den «villige» mannen!

Mens jenta og moren så på heisen med forundring, dukket en feit, gammel mann i rullestol opp.

Kvinnen legger merke til at han er hard, går bort til han og sier: «Spurte du etter meg?»

Johnny Cash lever igjen når denne gutten på 7 år plukker opp gitaren!

Foreldrene er nok mer enn fornøyde over å ha fått dette på film.

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)