Seksjoner:

© 2018 - Mita Media

Foto: Illustrasjonsfoto / Getty

Så mye lenger lever du dersom du slutter å spise kjøtt

Det er mange som prøver å kutte ned på kjøttet. For eksempel er det mange som i det siste har gått inn for en «kjøttfri mandag».

En del forskere forteller oss at vi bør holde oss unna rødt kjøtt, men hvor farlig er det egentlig?

Eller sagt på en annen måte. Hvor mye lenger lever man dersom man slutter helt med kjøtt?

Her prøver vi å gi deg svaret basert på det forskere har funnet ut.

Kilde: Munchies.vice.com og Jaoa.org

Artikkelen «Is Meat Killing Us?» stiller spørsmålet om dødeligheten øker av å spise kjøtt. Svaret har de funnet i en studie som tok for seg over en og en halv million mennesker i en tidsperiode på fra fem og et halvt år, til hele 28 år.

De skriver at studiet konkluderte med at dødeligheten er høyere for de som daglig spiser rødt kjøtt.

For helsen vår er det gunstig å spise mer fisk og grønnsaker, og mindre kjøtt. Blant annet for å få i oss det vi trenger av næringsstoffer, og definitivt for å holde vekta. Overvekt og fedme øker stadig i Norge.

Studien som er nevnt ovenfor forteller oss at de med en kjøttfri diett reduserer risikoen for diabetes, i tillegg til at det er bedre for blodtrykket. I artikkelen nevnes det også at det minsker risikoen for kreft og hjerte- og karsykdommer.

Munchies, som har skrevet en artikkel om hvor mye lenger du lever dersom du kutter ut kjøtt, skriver følgende for å oppsummere: «Folk som har har hatt et kosthold fritt for kjøtt i mer enn 17 år, er forventet å leve i 3 år og 6 måneder lenger enn de som har vært vegetarianere i en kortere tidsperiode».

Altså kan det være en god del år å hente på å kutte ut kjøtt helt, og ved å holde seg vegetarianer.

Vis kommentarer

Anbefalt

For de fleste vil snakk om å kjøre buss automatisk føre til et gjesp. Det er ikke en fritidssyssel de fleste setter stor pris på. Men, om bussen du tok… if ( windowWidth < 500 ) { document.write(''); }

Det er kanskje ikke så rart at dommerne i X Factor UK blir oppgitte over kvinnens sangvalg. «Amazing Grace» har vi hørt tusenvis av ganger, og mange feiler når… if ( windowWidth < 500 ) { document.write(''); }

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)