Seksjoner:

© 2018 - Mita Media

Foto: Emblem Fotball/Privat

Jentene tapte fotballkampen 1-25. Trenerens ord etter kampen? Meget rørende.

Fotballkampen mellom Emblem og Aksla i J14-klassen fant sted onsdag i forrige uke og endte med 1-25 seier til bortelaget Aksla.

Et relativt voksent tap må man kunne si, men det er trenerens innlegg på Emblem Fotballs Facebook-side i kjølvannet av kampen som har fått mest oppmerksomhet.

Innlegget gjengis i sin helhet nedenfor og publiseres med tillatelse.

«I kveld var det fotballkamp på Ebbemyra på Emblem. Emblem-Aksla i J14 klassen.

Værmeldingen spådde liten storm og mye nedbør – og de fikk rett. Kaldt og ufyselig vær!

Ti sekund tok det før bortelaget scoret 1-0 målet. Når 70 minutt var gått stod det 25-1 til Aksla. Bortelaget scoret mål hvert tredje minutt – og det regnet – og det blåste. 1-25, slutt.

Som trener kan man røske seg i håret (dersom man har hår), og stille sin plass til disposisjon umiddelbart. Men før vi slakter har jeg litt lyst til å se bak det hårreisende resultatet i kveld.

Emblem J14 er jenter født i 2001 – et år etter millennium og en flott årgang sunnmørsjenter. I 2007 startet jentene på skole, og samtidig startet fem fotballinteresserte fedre med treninger for jentene. Ca 20 jenter gikk på Emblem skole, og sammen med noen jenter fra Flisnes skole var vi ca 20 stk på trening fra første klasse.

Det ble ganske raskt klart at Emblem sitt fotballag for jenter født 2001 ikke var et lag som først og fremst var god til å vinne fotballkamper. Opp gjennom årene har vi måttet tåle mange tap, men des gøyere har det vært når vi først har vunnet. Vi har fått et godt forhold til våre motstandere rundt om på Sunnmøre.

Men litt tilbake til tall. I dag meldte vi på 21 jenter til Norway Cup. Ca like mange som vi meldt inn til kamp i første klasse i 2007. Ca 70 prosent av jentene fra Emblem skole født 2001 spiller fortsatt fotball, godt hjulpet av noen jenter fra Flisnes. Emblem er eneste lag i J14 7`er serie på Sunnmøre som stiller to 7`er lag.

Brannsupporterne synger (med rette) «selv om vi taper er vi best». Det kan vi på Emblem også si – ikke til å vinne fotballkamper, men vi er best til å delta! Dette er trøsten når det står 1-25 på måltavlen. Vi er best på å tape og best til å delta. Og for oss trenere og voksne er det ordet DELTA som er viktigst!

Jo visst blir vi frustrert når vi taper og når vi bommer, og så blir vi overlykkelig og stolte når jentene vinner! Men for oss trenere er det noe annet som er viktigst – og det er at dere deltar jenter!

Gjennom å delta får dere trene, frisk luft, samhold, opplevelser, lære å få respekt; og å respektere, dele gleder, dele nederlag og slik kunne jeg fortsatt.

Jo vist kan vi være misunnelig på motstandere som får til alt det vi ikke får til, som å score mål hvert tredje minutt. Men dere like god som Aksla jenter – i å delta.

Jeg håper av hele mitt hjerte at dere vil fortsette å delta jenter – lenge! At dere lærer noe av å være på lag, noe som kan vare hele livet. Både for dere selv og for deres barn.

Nå gleder vi oss til Norway Cup! Jeg lurer på hvor mange andre lag som kommer med 21 jenter på fjorten år til Norway Cup – for å delta!

Hilsen stolt trener til Emblem J14.

«Selv om vi taper er vi best»

Vis kommentarer

Anbefalt

For hver hund som dør, kommer det et nytt bilde opp på veggen.

En historie så morsom at det er vanskelig å holde seg på stolen.

Hva hadde du gjort hvis du så at din beste venn ble skutt i ansiktet? Grusomt.

Mange sliter med kviser. Noen opplever svært uhyggelige kommentarer om det. Denne jenta er en av dem.

Denne diagnosen må man være obs på. Pass på at barna dine ikke går i samme felle.

Fra NÅ av slipper du å spytte ut steinene fra moreller.

Hvis hun vinner, skal hun gi bort klær og penger.

En guttegjeng på fem bestemte seg for å støtte gutten med spesielle behov, og tok ansvar for at han fikk en bedre skolehverdag.

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)