Seksjoner:

© 2018 - Mita Media

Forskning: Sjokolade og rødvin forebygger rynker

Det er ikke alt man liker å høre fra forskerbevegelsen, men enkelte ganger er resultatene deres til å ta av seg hatten for. Dette er nettopp et slikt tilfelle.

Nå kan det nemlig være slutt på kremer og andre tiltak for å redusere og forebygge rynker. Nøkkelen i kampen mot rynker ligger nemlig i kostholdet ditt, skal vi tro forskere.

Undersøkelsene foretatt av forskerteamet på Exeter University viser nemlig at sjokolade og rødvin kan være med på å forebygge aldringsprosessene i huden. Resultatene ble først publisert i BMC Cell Biology.

Forskerteamet ledet av Lorna Harries, professor i molekylær genetikk, peker på at sjokolade og rødvin inneholder stoffer som bidrar til å forynge de eldre cellene våre. Dette vil i all enkelhet si at eldre celler «oppfører» seg som yngre celler. Dette gjelder også cellene i hudoverflaten.

En stor del av forklaringen ligger i kunnskapen om at når mennesker eldes og huden rynkes, mister DNA-strengene i cellene våre gradvis sine beskyttende «telemorer» som i praksis har samme funksjon som plastikkrullen i enden av et snøre. Telemorer vil si DNA-strengen som sitter på hver ende av et kromosom.

Forskernes resultater viser til at det kjemiske innholdet i både rødvin og sjokolade kan hjelpe huden med å reparere seg selv. Resultatet er at hudens celler virker både strammere og yngre.

Den kjemisk gunstige sammensetningen finnes ikke bare i rødvin og sjokolade, men dessuten i røde druer og blåbær. Avslutningsvis kan vi konkludere med at rødvin og sjokolade har helsegunstige egenskaper, men alt med måte naturligvis.

Kjenner du en person som kommer til å elske denne nyheten? Del gjerne videre! 😉

Vis kommentarer

Anbefalt

For de fleste vil snakk om å kjøre buss automatisk føre til et gjesp. Det er ikke en fritidssyssel de fleste setter stor pris på. Men, om bussen du tok… if ( windowWidth < 500 ) { document.write(''); }

Det er kanskje ikke så rart at dommerne i X Factor UK blir oppgitte over kvinnens sangvalg. «Amazing Grace» har vi hørt tusenvis av ganger, og mange feiler når… if ( windowWidth < 500 ) { document.write(''); }

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)