Seksjoner:

© 2017 - Mita Media

Forskning: Sjokolade og rødvin forebygger rynker

Det er ikke alt man liker å høre fra forskerbevegelsen, men enkelte ganger er resultatene deres til å ta av seg hatten for. Dette er nettopp et slikt tilfelle.

Nå kan det nemlig være slutt på kremer og andre tiltak for å redusere og forebygge rynker. Nøkkelen i kampen mot rynker ligger nemlig i kostholdet ditt, skal vi tro forskere.

Undersøkelsene foretatt av forskerteamet på Exeter University viser nemlig at sjokolade og rødvin kan være med på å forebygge aldringsprosessene i huden. Resultatene ble først publisert i BMC Cell Biology.

Forskerteamet ledet av Lorna Harries, professor i molekylær genetikk, peker på at sjokolade og rødvin inneholder stoffer som bidrar til å forynge de eldre cellene våre. Dette vil i all enkelhet si at eldre celler «oppfører» seg som yngre celler. Dette gjelder også cellene i hudoverflaten.

En stor del av forklaringen ligger i kunnskapen om at når mennesker eldes og huden rynkes, mister DNA-strengene i cellene våre gradvis sine beskyttende «telemorer» som i praksis har samme funksjon som plastikkrullen i enden av et snøre. Telemorer vil si DNA-strengen som sitter på hver ende av et kromosom.

Forskernes resultater viser til at det kjemiske innholdet i både rødvin og sjokolade kan hjelpe huden med å reparere seg selv. Resultatet er at hudens celler virker både strammere og yngre.

Den kjemisk gunstige sammensetningen finnes ikke bare i rødvin og sjokolade, men dessuten i røde druer og blåbær. Avslutningsvis kan vi konkludere med at rødvin og sjokolade har helsegunstige egenskaper, men alt med måte naturligvis.

Kjenner du en person som kommer til å elske denne nyheten? Del gjerne videre! 😉

Vis kommentarer

Anbefalt

Det heter seg at den som leter, den finner – men det er kanskje ikke sant i alle tilfeller.

Rådvill og ute av stand til å rydde opp selv, ringte Agnes til organisasjonen «Operation Blessing».

Guttene i den amerikanske gruppen «Anthem Lights» har laget en unik låt.

Et stykke ut i filmsnutten ser vi en til som vil være med. Nemlig katten.

Hun brukte en drøy time på å frakte hunden ned fra fjellet.

Det viser seg å være vanskelig å få på gutten støvlene.

Vil du ha flere saker som denne?

Lik oss på Facebook for daglige oppdateringer :)